Καλοκαιρινός Τουρισμός

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Παγγαίου παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία στο ανάγλυφο του και προσφέρεται για πολυήμερες διακοπές αφού διαθέτει θαυμάσιους τόπους αναψυχής και πολλά αξιοθέατα. Διαθέτει καταρχήν μια εντυπωσιακή ακτογραμμή 65 χλμ., στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, έχο­ντας τη δυνατότητα επιλογής, ανάμεσα σε πολυσύχναστες παραλίες και σε ήσυχους, ερημικούς κολπίσκους. Όπου όμως κι αν βρεθεί, θα τον ενθουσιάσουν οι πεντακάθαρες αμμουδιές και θάλασσες.Στις παραθαλάσσιες κοινότητες του δήμου μας, Νέα Ηρακλείτσα, που διαθέτει μαρίνα και ιστιοπλοϊκό όμιλο, Νέα Πέραμο, που έχει λιμάνι και μαρίνα, Κάρυανη που επίσης διαθέτει μαρίνα και Παραλία Οφρυνίου μπορεί κανείς να βρεί σύγχρονα καταλύματα, ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτιο για κάθε βαλάντιο. Στη δε Ηρακλείτσα και στην Παραλία Οφρυνίου λειτουργούν κάμπινγκ με όλες τις προδιαγραφές.Εκτός αυτού ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί φρέσκα θαλασσινά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις δοκιμάζοντας και το εξαιρετικό τσίπουρο της περιοχής μας.

Στο Δήμο Παγγαίου βρίσκονται και τα Λουτρά Ελευθερών προσφέροντας ένα άλλο είδος τουρισμού.. Σε ειδυλλιακό τοπίο, διαθέτουν υδροθεραπευτήριο ενώ η χρήση τους μπορεί να συνδυαστεί με το πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων του γειτονικού μας Δήμου Καβάλας.

Τι σημαίνει η Γαλάζια Σημαία?

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.
Εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν τις παράλιες περιοχές του Δήμου Παγγαίου αγαπημένο και ιδανικό προορισμό πολυήμερων διακοπών ή μικρότερων αποδράσεων.

Στο Δήμο Παγγαίου βραβεύονται τα τελευταία χρόνια 5 ακτές για την οργάνωση, την καθαριότητα νερών και αμμουδιάς καθώς και την εκπλήρωση και των υπόλοιπων κριτηρίων του σχετικού προγράμματος, συντονιστής του οποίου είναι η   Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης .

Οι βραβευμένες ακτές του Δήμου είναι οι : Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Σαρακήνα και Οφρύνιο/Τούζλα. Για τις ακτές αυτές τηρείται αυστηρό χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων ενεργειών για όλη τη θερινή περίοδο προκειμένου να διατηρούν τις κείμενες προδιαγραφές και κατ’ επέκταση το επάξιο της βράβευσης.