Διαδρομές – Παραδοσιακοι Οικισμοί

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Ο Δήμος Παγγαίου με τις μοναδικές του ομορφιές, παρέχει στον επισκέπτη την δυνατότητα να ακολουθήσει μοναδικές διαδρομές στη φύση, να περπατήσει σε πέτρινα χτιστά γεφύρια και να περιπλανηθεί σε παραδοσιακούς οικισμούς και μονάδες φιλοξενίας χτισμένες με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και με μοναδική φιλοξενία.

Επισκεφτείτε το μονοπάτι της Μεσορόπης, με πλούσια βλάστηση, καταρράκτες που σχηματίζουν λίμνες, ξύλινα παγκάκια και κιόσκια, ξύλινα γεφύρια και μια σπηλιά μέσα στην οποία κρύβεται μια ολόκληρη λίμνη με παγωμένα νερά. Επίσης επισκεφτείτε τον καταρράκτη της Νικήσιανης που βρίσκεται μέσα σε μια κοιλάδα με πλατάνια, καστανιές και τρεχούμενο νερό.

 


Επισκεφθείτε τη Μουσθένη, ένα χωριό γεμάτο με παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, πέτρινα γεφύρια και με παραδοσιακές βρύσες με παγωμένο βουνίσιο νερό. Η Μεσορόπη είναι επίσης ένα παραδοσιακό χωριό βουτηγμένο στο πράσινο και στους καταρράκτες με παραδοσιακά σπίτια και μία πλακόστρωτη πλατεία με πέτρινο πηγάδι.

Ο επισκέπτης μπορεί να βρει το δικό του ορμητήριο, σε ένα από τα πολλά φιλόξενα παραδοσιακά καταλύματα της περιοχής και από εκεί να επισκεφτεί όλα τα αξιοθέατα στο Δήμο Παγγαίου. Πέρα από τις μοναδικές εικόνες που απλόχερα η φύση χάρισε σε αυτήν την περιοχή, μπορεί κανείς να επισκεφτεί και τα περίφημα οινοποιεία που βρίσκονται στο Παγγαίο και έχουν χαρίσει φήμη στην περιοχή στα πέρατα της οικουμένης.